Když se řekne treska, mnohým z nás se vybaví klasické rybí filé. Ale co takhle zkusit něco nového a připravit si tresku trochu netradičně? Rybí špízy z tresky jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí objevit nové chutě a zároveň si užít jednoduchou a rychlou přípravu.
Treska je známá svým jemným, bílým masem, které je bohaté na bílkoviny a má nízký obsah tuku. Díky své neutrální chuti se také skvěle hodí k různým marinádám a kořenícím směsím, které rybě dodají pikantní nádech. A právě v kombinaci se zeleninou a bylinkami na špízu se treska stává hvězdou každého grilování nebo rodinného oběda.
V tomto článku vám představíme recept, který je nejen chutný, ale i vizuálně lákavý. Rybí špízy z tresky můžete podávat jako hlavní chod nebo jako originální předkrm pro vaše hosty. Připravte si tedy špejle, zeleninu a pořádnou porci tresčích filetů a ponořte se do přípravy tohoto lahodného pokrmu.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g filé z tresky
- 200 - 300 g cherry rajčátek
- 200 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- koření na ryby
- olej
Filety nakrájíme na proužky. Nasolíme, opepříme, a potřeme kořením na ryby. Stočíme je s plátky slaniny. Vzniknou roládky, které napichujeme: jednou roládka, jednou rajče, atd. na jehlu nebo špejli.
Lehce potřeme olejem a dáme do trouby pod gril, případně rovnou grilujeme venku na grilu. I během grilování potíráme zlehka olejem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.