Ať už hledáte ideální pomazánku na čerstvý chléb k snídani, nebo chutný dip pro vaše odpolední svačinky, tvarohová pomazánka je vždy skvělou volbou. Jak už bylo nesčetněkrát řeceno, pomazánka jako taková je velmi často záchranou v situaci, kdy už nevíme, co dávat na svačinu dětem do školy či nám do práce. Tato tradiční česká pochoutka se vyznačuje svou jemnou a krémovou texturou, která se rozplývá na jazyku, a svou univerzálností, díky které se hodí k nekonečnému množství kombinací. V tomto článku vám ukážeme, jak si tvarohovou pomazánku připravit rychle, snadno a přitom uchovat všechny její lahodné chutě.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 200 g netučného tvarohu
- 1 mrkev
- 100 g celeru
- šťáva z 1 citrónu
- sardelová pasta
- petrželka
- sůl
- pepř
Mrkev a celer nastrouháme najemno a rozmícháme s tvarohem.
Ochutíme kouskem sardelové pasty, citrónovou šťávou a popř. podle chuti dosolíme, popř. lehce posypeme pepřem. V ledničce necháme chvíli odležet.
Ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.