Bábovka. Zcela jednoduchý název, a přitom je to v mnoha rodinách nejoblíbenější moučník vůbec. A jelikož je před námi neděle, jistě přijde vhod. Receptů na bábovku je spoustu, každý má doma uschován ten recept, který je pro danou rodinu prostě ten nej, jelikož někdo má rád bábovku vláčnou, někdo zase sušší a podobně. Ať je to bábovka tvarohová, jablková, olejová, banánová, kokosová, s polevou či bez, výsledek vždy úžasně provoní byt a způsobí to, že rodina usedne k jednomu stolu u kávy či čaje. Navíc je to přesně ten typ moučníku, který je rychle a bez větší námahy připraven, tudíž vhodný i pro nečekané návštěvy. My jsme dnes pro upečení zvolili bábovku oříškovou. Jaká je vaše nejoblíbenější? Podělte se s námi v komentářích.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1 šlehačka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100g mletých oříšků
V míse všechny suroviny umícháme, nalijeme do vymazané bábovkové formy a v předem vyhřáté troubě při teplotě cca 180 stupňů pečeme zhruba 30-40 minut (řídíme se zkušenostmi se svou troubou a výsledek si ověříme špejlí, vytáhneme- li špejli z těsta suchou, je bábovka hotova).
Vyklopíme a jemně pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.