Venku je už tento víkend doslova letní počasí a tak mnozí na svých zahradách vytáhli gril a začali tak svou první letošní grilovačku. A tak i my nesmíme býti pozadu. Začneme zlehka, receptem lahodným a chutným, a také velmi snadným. Jak se říká, na kuřeti se nedá nic pokazit.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 12 kuřecích stehen
- 175 g másla
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 1 lžička strouhaného kořenu zázvoru
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 4 lžičky kajenského pepře
- 2 lžíce limetové šťávy
- 3 lžíce mangového čatní (může být i jablečné)
K přípravě kořeněného másla, na kterém celý tento recept vlastně stojí, rozetřete v míse máslo s česnekem, zázvorem, kurkumou, kajenským pepřem, limetovou šťávou a čatní.
Ostrým nožem nařízněte každé stehno 3-4x až ke kosti. Grilujte 12-15 minut, pak otočte. Potřete stehýnka máslovou směsí a nechte péci dalších 5-6 minut. Během grilování potírejte často máslovou směsí.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.