Dnešní recept patří do skupiny dietnějších nebo-li zdravých, kdy tyto recepty získávají v dnešní době stále větší oblibu. Tyto zdravé ovesné sušenky jsou nejen chutné, ale jsou také skvělou volbou pro ty, kteří chtějí užívat sladkosti bez výčitek. Ovesné vločky v nich obsažené jsou bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály. Samotné sušenky jsou pak jednoduché na přípravu, a přesto výborné. Stačí pár základních surovin a můžete začít. Zde je recept:
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme
- 30 dkg ovesných vloček
- 2 celá vejce
- 3 lžíce medu
- sušené ovoce
- skořice
Ovesné vločky namočíme do studené vody a necháme pár minut stát. Poté scedíme, přidáme celá vajíčka, nahrubo nakrájené sušené ovoce (zvolíme takové, které nám nejvíce chutná - osobně máme nejraději mix) a dochutíme medem a skořicí. Vše řádně smícháme, vznikne nám lepkavá směs.
Z této směsi pak lžičkou na plech s pečícím papírem klademe hromádky, z těch pak vytvoříme placky.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě při teplotě cca 180 stupňů do zlatavé barvy.
Při tomto receptu můžeme i experimentovat, část sušeného ovoce nahradit oříšky, nasekanou čokoládou bílou i tmavou, rozinkami a podobně.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.