Velikonoce skončily a mnohým se doma, krom tolik diskutovaných vařených vajíček na tvrdo, možná také povalují zbytky pečiva, ať již to jsou rohlíky, housky či mazanec. Člověk prostě občas neodhadne, kolik toho na dny volna nakoupit či upéct, ale je škoda přebytky vyhazovat. A tak si připravme společně jedno oblíbené jídlo dětí, kdy naopak mužská část populace jí naopak moc nemusí (ano, jsou jistě také výjimky). Je to rychlý pokrm, při kterém využijeme právě zmíněné zbytky pečiva. Je také ideální, když nás tlačí čas a nebo naopak honí mlsná. Řeč je o žemlovce, neboli zemlbábě.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme
- 6 housek (případně rohlíky, mazanec, vánočka)
- 250 g tvarohu
- 2 hrnky mléka
- 1-2 celé vejce
- 5 lžíc cukru do náplně
- moučkový cukr na posypání
- tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.