V srdci každé rodinné kuchyně se skrývá poklad. Recept, který se předává z generace na generaci, plný chutí a vzpomínek. Naše domácí drůběží paštika je právě takovým pokladem. S láskou připravená z nejlepších surovin, tato paštika je dokonalou harmonií chutí, která vás vrátí do časů, kdy jídlo nebylo jen nutností, ale ceremoniálem. Připravte si s námi kousek tradice, který můžete sdílet s rodinou a přáteli u jakékoli příležitosti.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 1 upečené kuře
- 500 g drůbežích jater
- 2 malé cibule
- 2 lžíce másla
- tymián
- mletý pepř
- sůl
- 0,4 dl koňaku
- 200 g smetany ke šlehání
- bobkový list
- mandle
Z kuřete sejmeme kůži, vykostíme je a pokrájíme.
Na usekané cibuli orestujeme játra, osolíme a okořeníme tymiánem a pepřem, podlejeme koňakem a po chvíli sejmeme z ohně.
Kuřecí maso pak semeleme spolu s játry a cibulí. Přidáme vypečenou šťávu z jater a smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Vložíme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme do chladna. Hotové zdobíme sekanými mandlemi.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.