Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Svatý velikonoční týden začal právě dnes. Připravte si dezert v podobě sněhových vajec v omáčce

Svatý velikonoční týden začal právě dnes. Připravte si dezert v podobě sněhových vajec v omáčce

24.3.2024 - AndreaP.

Velikonce a vejce patří od nepaměti k sobě. A tak nemůžou chybět ani v tomto článku, jelikož právě dnes začíná svatý velikonoční týden, jelikož máme Květnou neděli. Dnešní recept je vlastně lahodný dezert pocházející ze zahraničí, kterým jistě překvapíte. Jeho hlavní složkou, jak už je patrné z výše uvedeného, jsou vajíčka, která zde ale upravíme na naše poměry netypicky, o to ale zajímavěji. Posuďte sami.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme

  • 3 vejce
  • 0,5 l mléka
  • 200 g cukru
  • 1 lžička strouhané citronové kůry

 

Mléko dáme do širokého rendlíku, přidáme 30 g cukru, 1/2 lžičky strouhané citronové kůry a dáme na mírný oheň táhnout. 

Mezitím oddělíme žloutky od bílků.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterém opatrně přidáme 140 g cukru. Ze sněhu vykrajujeme lžící kousky, které dáváme do táhnoucího (mírně pobublávajícího), kde je necháme několik minut povařít.  Poté cedníkem vylovíme a necháme okapat. Tak postupujeme až do spotřebování sněhu.

Vychladlé kousky naservírujeme na talíř, přelijeme žloutkovým krémem a podáváme.

Žloutkový krém: 3 žloutky do kotlíku, přidáme zbylých 30 g cukru, 1/2 lžičky strouhané citronovové kůry, zalijeme vychladlým mlékem, ve kterém se vařila sněhová vejce, a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz