Jak si připravit marinované jehněčí steaky na tymiánu, které budou ozdobou prostřeného velikonočního stolu, jsme si už prozradili. Co ale udělat s odřezky masa a kostmi, které nám při přípravě steaků zákonitě zbyly? Odpověď je jednoduchá! Využijeme je a připravíme z nich lahodnou polévku plnou jarní síly.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 l vývaru z jehněčího masa, drobů a kostí
- 80 g másla
- 100 g hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- muškátový květ
- 150 g jarních bylinek: mladých kopřiv, libečku, petrželky, pampelišky, špenátu
- 2 vaječné žloutky
Základem této polévky je jehněčí vývar, který si připravíme pomalým dlouhým varem jehněčího masa, přesněji odřezků a kostí z výše zmíněného receptu.
Dále si pak rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi 1/2 hodiny.
Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme.
Jarní bylinky opereme a posekáme nahrubo. Rozsekané bylinky dáme na zbývající rozpuštěné máslo a krátce podusíme.
Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.