Tato polévka je ideální pokrm, když nemáme moc času ani věcí ve špízi. Přesto je plná chutí a krásnou ukázkou toho, jak nás zpět přivést k jednoduchosti a autentičnosti venkovské kuchyně.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g brambor
- 1 větší cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 nožička uzené klobásy
- 1 rohlík
- petrželová nať
- sůl
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou papriku. Chvíli společně osmahneme, mírně podlejeme, osolíme a dusíme 10 minut.
Přidáme nakrájený rohlík a vaříme, až brambory změknou a rohlík polévku zahustí.
Poté polévku prolisujeme a doplníme vodou nebo vývarem na požadovanou hustotu. Přidáme tence nakrájená kolečka klobásy a sekanou petrželovou nať, dochutíme a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.