Květákové placičky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat tuto zdravou zeleninu. Tuto křupavou pochoutku můžete podávat jako předkrm, lehký hlavní chod nebo dokonce jako svačinku. V následujícím článku vám představíme recept, který je nejen chutný, ale také velmi snadný. Je ideální i pro ty z nás, co milují smažený květák, ale odrazuje je relativně obtížné obalování těchto kousků. Tady toto odpadá! Připravte se však na to, že tyto placičky rychle zmizí z talíře – jsou totiž tak dobré, že si na nich každý pochutná!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 středně velký květák
- 2 vejce
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic mléka
- sůl
- olej
Květák omyjeme, očistíme od přebytečných listů a nastrouháme na hrubém struhadle do větší mísy. Přidáme mouku, rozšlehané žloutky, sůl, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vše promícháme.
Z těsta nabíráme lžící hromádky, na pánvi vytvarujeme do tvaru placičky a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté necháme odkapat na papírovém ubrousku.
Vhodnou přílohou v případě obědu jsou různě upravené brambory a tatarská omáčka.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.