Vepřová pečeně na červeném víně je lahodný a na přípravu naprosto nenáročný pokrm, který spojuje bohatou chuť vepřového masa s aromatickým nádechem červeného vína. Tento recept je ideální pro speciální příležitosti nebo pro ty, kteří si rádi dopřejí něco výjimečného.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kg libové vepřové pečeně
- 5 lžíc oleje
- 3 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce sekané petrželové natě
- 0,5l červeného vína
Vepřové maso odblaníme a řádně omyjeme. Osolíme a opepříme. Takto připravené maso vložíme do rozehřátého oleje a opečeme po všech stranách. V průběhu opékání přidáme rozkrájený česnek a jakmile začne růžovět, přidáme rovněž nasekanou petrželovou nať.
Pečeni poté zalijeme červeným vínem, dáme do rozehřáté trouby a za častého obracení a polévání ji upečeme doměkka.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Vyzkoušet můžete také velikonoční pečeni na rozmarýnu.
Vaše názory
That's great! They're exactly what I'm looking for! Thank you for sharing these wonderful and rewarding things with me and all of you! Have a good time with your family and https://wordleunlimited.one online.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.