Nezadržitelně se k nám blíží! Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení a rodinných tradic. A co by to bylo za svátky bez lahodného jídla, které spojuje rodinu u jednoho stolu? Představujeme vám recept na velikonoční pečeni na rozmarýnu, který je nejen symbolem jara, ale také poctou tradičním chutím, které se generace předávají z pokolení na pokolení. Tato pečeně, nesmírně jednoduchá na přípravu, je plná aroma rozmarýnu a přinese na váš stůl kousek jarního slunce a radosti.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kg vepřové pečeně
- 1 l zeleninového bujonu
- 1 svazek čerstvého rozmarýnu
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- šalotka
Maso nejprve řádně odblaníme, očistíme, omyjeme a osušíme.
Část svazku rozmarýnu (zhruba 2 větvičky) nasekáme nadrobno. Poté mícháme se lžičkou soli, pepře a dvěma lžícemi olivového oleje. Touto směsí připravené maso ze všech stran potřeme.
Maso vložíme do pekáče, obložíme zbylými větvičkami rozmarýnu, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a podlijeme vývarem.
Pečeme 1,5 hodiny při 180 °C, podléváme vývarem dle potřeby.
Po upečení necháme maso „odpočinout” asi 15 minut, poté krájíme na plátky a servírujeme s pečenými bramborami.
Vaše názory
Really good article and very rewarding! Thank you for sharing them with me and everyone. Have a good time with wordle unlimited online.
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.