Bábovka je klasickým dezertem, který se peče už dlouhé roky v mnoha domácnostech. Dnešní recept vám ukáže, jak si můžete doma připravit tuto lahodnou pochoutku se svěží chutí citrónu, která je ideální k odpolední kávě nebo jako sladký závěr rodinného oběda. S jednoduchými kroky a běžně dostupnými ingrediencemi se můžete těšit na měkkou, vláčnou a aromatickou bábovku, která rozjasní každý stůl.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 180 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 200 g hladké mouky
- 1 citrónový pudink
- šťáva i kůra z 1,5 citrónu
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 sklenice vody
Z pěti bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zlehka cukr, a poté postupně po jednom všech pět žloutků. Do takto dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou šťávu, vodu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovým pudinkem. Nakonec vmícháme citrónovou kůru z dobře omytého citrónu.
Těsto nalijeme do řádně vymazané a vysypané formy na bábovku a pomalu upečeme ve středně předehřáté troubě.
Po vychladnutí bábovku polijeme citrónovou polevou.
Poleva :
- 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vařící vody, 1 lžíce oleje
Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme šťávu z citrónu a olej a umícháme hustou lesklou polevu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.