Sladké jablečné knedlíky obalené ve strouhance jsou tradiční český pokrm, který si zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu, levné a sytící. Na jablečné knedlíky můžete použít jakýkoliv druh jablek, vždy záleží na tom, jakou máte rádi chuť, výhodou je také to, že v tomto receptu využijete i jablka, která už po dlouhé zimě nejsou úplně v kondici. Knedlíky se vaří v osolené vodě, a poté se obalují ve strouhance smíchané s cukrem. Podávají se teplé, s moučkovým cukrem, máslem nebo tvarohem. Někteří je rádi ještě ochucují skořicí, citronem nebo vanilkou.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g jablek
- 50 g strouhaných mandlí
- 1 lžíce strouhané kůry z citronu
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 100 g cukru
- 50 g rozpuštěného másla
- 250 g hrubé mouky
- 2 lžíce strouhanky
- sůl
Obalení:
- 1 sklenice strouhanky
- 4 lžíce cukru
- moučkový cukr
Oloupaná jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte všechny ostatní přísady a vymíchejte těsto.
Ruce máčejte ve studené vodě a tvořte knedlíky o průměru 3 cm.
Do kastrolu nalijte vodu, trošku osolte a přiveďte k varu. Knedlíky vkládejte postupně do vroucí vody po jednom, promíchejte zlehka, aby se nepřilepily ke dnu a uvařte (dokud nevyplavou na povrch). Poté je děrovanou naběračkou postupně vyjměte a na mřížce nechte okapat.
Strouhanku smíchanou s cukrem opražte, knedlíky v této směsi obalte a podávejte pocukrované moučkovým cukrem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.