Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Tradiční české jablečné knedlíky obalené ve strouhance. Levné, syté a neskutečně lahodné!

Tradiční české jablečné knedlíky obalené ve strouhance. Levné, syté a neskutečně lahodné!

24.2.2024 - AndreaP.

Sladké jablečné knedlíky obalené ve strouhance jsou tradiční český pokrm, který si zamilujete. Jsou jednoduché na přípravu, levné a sytící. Na jablečné knedlíky můžete použít jakýkoliv druh jablek, vždy záleží na tom, jakou máte rádi chuť, výhodou je také to, že v tomto receptu využijete i jablka, která už po dlouhé zimě nejsou úplně v kondici.  Knedlíky se vaří v osolené vodě, a poté se obalují ve strouhance smíchané s cukrem. Podávají se teplé, s moučkovým cukrem, máslem nebo tvarohem. Někteří je rádi ještě ochucují skořicí, citronem nebo vanilkou.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 500 g jablek
  • 50 g strouhaných mandlí
  • 1 lžíce strouhané kůry z citronu
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 250 g hrubé mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl

Obalení:

  • 1 sklenice strouhanky
  • 4 lžíce cukru
  • moučkový cukr

 

Oloupaná jablka rozkrojte na čtvrtky, odstraňte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte všechny ostatní přísady a vymíchejte těsto.

Ruce máčejte ve studené vodě a tvořte knedlíky o průměru 3 cm.

Do kastrolu nalijte vodu, trošku osolte a přiveďte k varu. Knedlíky vkládejte postupně do vroucí vody po jednom, promíchejte zlehka, aby se nepřilepily ke dnu a uvařte (dokud nevyplavou na povrch). Poté je  děrovanou naběračkou postupně vyjměte a na mřížce nechte okapat.

Strouhanku smíchanou s cukrem opražte, knedlíky v této směsi obalte a podávejte pocukrované moučkovým cukrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz