Špízy jsou skvělým jídlem pro každou příležitost, ať už je to rodinná oslava, grilování s přáteli, nebo rychlý a chutný oběd či večeře. Dají připravit z různých druhů masa, zeleniny, sýra, hub, nebo dokonce ovoce. Stačí jen napíchnout na špejli nebo kovovou jehlu kousky surovin, které si zvolíte, a opékat je na grilu, v troubě, nebo na pánvi. Špízy můžete ochutit různým kořením, marinádami nebo omáčkami podle vaší chuti. V tomto receptu si ukážeme, jak si udělat špízy doslova nabité kvalitní masem.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g svíčkové pečeně
- 250 g vepřové kýty
- 100 g čabajské klobásy
- 100 g slaniny
- mletá pálivá paprika
- olej
- sůl
- pepř
Na špízy napichujeme střídavě malé opepřené a osolené plátky z obou druhů mírně naklepaného masa, plátky slaniny a čabajské klobásy.
Opečeme ze všech stran na grilu nebo v oleji na pánvi.
Do šťávy dáme sůl a na špičku nože pálivé papriky, podlijeme 4 lžícemi vody, povaříme a špízy na talíři touto šťávou přelijeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.