Vaječný salát se zeleninou je jednoduchý a chutný pokrm, který můžete podávat jako svačinu či večeři. Je ideální pro využití zbylých vajec (například blížící se Velikonoce budou skvělou příležitostí, jelikož často nevíme, co s vykoledovanými vejci), ale připravit si jej můžeme pochopitelně kdykoliv během roku. Vaječný salát se zeleninou je také skvělý na chlebíčky, bagety nebo toasty. Připravíte ho za pár minut z několika běžných surovin, které máte doma nebo snadno seženete. Základem je majonéza, kterou můžete smíchat s jogurtem, tatarskou omáčkou nebo hořčicí. Do salátu můžete přidat různou zeleninu podle chuti, například papriku, rajčata, cibuli, okurku, hrášek nebo pažitku. V našem receptu to pak bude sterilovaná sladkokyselá zelenina.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 6 vajec natvrdo
- 1 majolka
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 malá sklenička sterilované zeleniny ve sladkokyselém nálevu
- 1 okurka
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
Majolku promícháme s jogurtem, solí, pepřem, cukrem a hořčicí - vše přiměřeně dle své chuti. Vmícháme odkapanou pokrájenou zeleninu a okurku. Nakonec lehce vmícháme vychlazená a nadrobno nakrájená vejce.
Salát ochutíme octem a necháme v chladnu proležet. Podáváme s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.