Také si občas položíte otázku, zda má složité, na suroviny nákladné a na čas zdlouhavé vyvařování smysl, když ve finále jsou stejně ty nejméně pracné recepty chuťově ty nejlepší (viz naše babičky a jejich vaření)? I dnešní recept je ryze babičkovský, plný jablíček a lahodného tvarohu. Ideálně se tak dají zpracovat totiž i jablka, která už nejsou v nejlepší kondici. Nevím, jak vy, ale já jdu zapnout troubu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- jablka (dle počtu osob)
- tvaroh
- mléko na rozředění tvarohu
- cukr (množství dle toho, jak máme rádi sladké)
- máslo a strouhanka na vymazání pekáčku
Na těstíčko :
- 1 hrnek mléka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 4 vejce
Do zapékací misky vymazané a vysypané strouhankou střídavě klademe vrstvy jablek oloupaných a nakrájených na silnější plátky a vrstvy tvarohu utřeného s troškou mléka a cukru, poslední budou jablka.
Zalijeme těstíčkem z 1 šálku mléka, 3 lžic polohrubé mouky a 4 vajec.
V předehřáté troubě na cca 180 stupňů zapečeme do zlatavé barvy.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.