Dnes máme popeleční středu, která je vždy šest týdnů před Velikonocemi. Věřící lidé se během půstu připravujou na oslavu Velikonoc. Lidé jedí jednoduchá jídla (jako brambory, chléb, čočku, sýr). Nemůžou jíst maso, ale můžou jíst ryby. A právě starý recept z čočky si dnes ukážeme.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 250 g čočky
- 250 g různé zeleniny
- citronová šťáva
- 4 bobkové listy
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 lžíce koření karí
- 2 lžíce másla nebo oleje
- sůl
Čočku rozvaříme ve vodě na kaši.
Nakrájenou zeleninu uvaříme doměkka a ochutíme citronovou šťávou. Přidáme koření karí a sůl a všechno vmícháme do čočkové kaše. Zamícháme a mírně dusíme. Na másle upražíme bobkový list a hořčičné semínko a také přidáme do kaše.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.