Romadur je žlutooranžový měkký sýr zrající tzv. pod mazem s typickou sýrovou výrazně aromatickou vůní a chutí. Pochází z Belgie. Má tyčinkový tvar. Sýr je oblíbený především mezi dospělými. Doporučujeme jej uchovávat odděleně od ostatních potravin nebo v uzavřené nádobě, případně pod skleněným víkem, a před konzumací nechat jeho vůni rozvinout několik minut při pokojové teplotě. A my si dnes z tohoto sýru připravíme pochoutku ryze nakládanou. Sice budete muset pár dní vydržet, než ochutnáte, ale výsledek bude stát za to!
(fotografie: Pixabay)
Na nakládaný romadur potřebujete:
- 2 Romadury
- 2 čtverečky taveného sýra
- 1 cibule
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- špetka chilli
- mletého kmínu
- pivo
Romadur nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme.
Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a uzavřeme. Necháme uležet 3-4 dny v nepříliš teplé místnosti.
Pozor, objem se zdvojnásobí, podle množství použijte větší nádobu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.