Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahodné řízky z vepřové kotlety ve slaninovém těstíčku

Lahodné řízky z vepřové kotlety ve slaninovém těstíčku

31.1.2024 - AndreaP.

Vepřová kotleta je chuťově výborné, přitom relativně levné maso. A řízky z ní jsou doslova pochoutkou. Ani jejich příprava není moc zdlouhavá, tudíž jsou i ideální během pracovního týdne, kdy přece jen člověk hledá co nejvíce úspory času, a to nejen v kuchyni. Dnes si je připravíme v lahodném těstíčku.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 4 vepřové kotlety (bez kosti)
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • pepř
  • lžička mleté uzené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 hrnku mléka či podmáslí
  • 6 lžic hladké mouky
  • lžička hořčice
  • 70 g anglické slaniny
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

 

Nejprve si připravíme těstíčko, a to tak, že rozšleháme celá vejce, přidáme podmáslí či mléko, rozetřený česnek, hořčici, papriku a lehce vmícháváme mouku. Úplně nakonec přidáme nakrájenou anglickou slaninu (na drobno).

Kotlety řádně omyjeme, naklepeme a lehce nařízneme okraje, aby se maso při smažení nekroutilo. Osolíme a opepříme.

Do prázdné misky si vsypeme strouhanku.

Připravené maso nejprve obalíme ve strouhance, pořádně rukou přimáčkneme a pak namočíme do těstíčka (to by mělo být hustější, aby z masa nestékalo). Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran do zlatova.

Podáváme s různě upravenými brambory, nezapomene ani na zeleninovou přílohu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz