Penne je typ těstovin s rourovitým tvarem a zkosenými konci. Jedná se vysoce využitelný tvar těstovin, respektive patří mezi nejoblíbenější a nejpoužívanější tvar těstovin, protože dutý vnitřek a vroubky udržují dobře omáčku, zatímco zkosené konce slouží jako malá naběračka. Díky tomuto svému tvaru je oblíben zejména u dětí, které ho s oblibou z boku napichují na vidličku. My si dnes ukážeme jeden ze základních receptů na rajčatovém základu, tentokráte ale s přidáním sušených hub.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 balení těstovin penne
- 4 velká rajčata
- hrst sušených hub
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- oregano
- máslo
- olivový petržel
- olej
Začneme tím, že dáme vařit vodu na těstoviny, kdy postupujeme dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny ihned zcedíme, aby nepokračovaly v dalším varu.
Sušené houby ponoříme na pár minut do misky s vodou. Omytá rajčata nakrájíme na menší kousky.
Na pánev dáme olej (ideálně olivový), na něj přidáme nakrájená rajčata a lehce restujeme. Namočené houby zcedíme, lehce vyždímáme a přidáme na pánev k rajčatům. Pokračujeme v restování. Po zhruba 10 minutách přidáme k rajčatům a houbám nadrcený česnek, nadrobno nakrájenou petrželku, sůl, pepř, oregano a na závěr asi 1/4 másla. Směs necháme společně podusit alespoň pět minut.
Nakonec uvařené těstoviny promícháme s přichystanou směsí ve velké pánvi a můžeme podávat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.