Velmi jednoduchá, a přitom lahodná a slavnostní snídaně, která vám rozjasní celý den a zlepší náladu i v těchto nevlídných zimních dnech. A pokud máte navíc doma vánočku, která už není úplně čerstvá, její okraje jsou již mírně okoralé, ale vám je líto jí bez užitku vyhodit, dá se krásně také použít a spotřebovat tak vše beze zbytku.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 větší vejce
- 3 lžíce mléka
- 2 lžíce sladké smetany
- mletou skořici
- pár kapek vanilkového aroma
- 3 plátky vánočky
- olej a máslo na opečení
- cukr moučka
- případně ovoce, čokoláda, šlehačka, sirup
Vánočku rozkrájíme na plátky. Rozpis receptu je určen pro jednu osobu, kdy na jednou porci potřebujeme v průměru 3 plátky vánočky.
V míse či hlubokém talíři rozšleháme vejce, přidáme mléko a smetanu a vše prošleháme. Nakonec ještě lehce vešleháme mletou skořici dle chuti a pár kapek vanilkového aroma pro vůni.
Na pánev nalijeme olej a přidáme plátek másla pro zjemnění chuti. Plátky vánočky obalíme ve vajíčkové směsi z obou stran, necháme lehce nasáknout, a poté ihned dáme do rozpáleného oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Na talíři posypeme moučkovým cukrem. Kdo má rád, může také dozdobit různorodým ovocem, marmeládou, čokoládou či šlehačkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.