Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Zimní kuře dušené na jablkách. Skořice dodá vůni a pomeranče výslednou chuť

Zimní kuře dušené na jablkách. Skořice dodá vůni a pomeranče výslednou chuť

24.1.2024 - AndreaP.

Klasické pečené kuře známe asi všichni, je to jedno z nejčastěji připravovaných jídel, a to zejména v domácnostech, kde jsou děti. Pojďme si jej dneska upéct trošku jinak. Za okny máme zimu, a k té se tradičně pojí jablka, které mají mnozí uskladněné ve sklepě. Dále je to skořice, o které je známo, že zahřívá. No a pomeranče, to jsou prostě stále potřebné vitamíny. A dnes toto vše spojíme dohromady.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kuře
  •  6 dkg másla
  •  1 cibule
  •  4 jablka
  • sůl
  • pepř
  • 2 hřebíčky
  • kousek skořice
  • 1 lžíce hladké mouky
  •  šťáva z 1/2 pomeranče

 

Kuře rozporcujeme, řádně omyjeme. Osolíme a opepříme. Rozdělené porce kuřete poté vložíme na zpěněnou cibuli a lehce orestujeme.  Přidáme rozkrojená jablka a koření, lehce podlijeme a v troubě dusíme doměkka.

Šťávu nakonec zahustíme moukou a dochutíme pomerančovou šťávou.

Příloha: bramborová kaše

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz