Stále trochu opomíjené krůtí maso je skvělé nejen na vynikající pečínku nebo různé minutkové úpravy, ale můžete hravě využít i jeho mletou variantu a připravit z něj výtečné karbanátky. K jemné, a ne moc výrazné chuti masa skvěle ladí šťavnatá mrkev. Získáte tak zdravé jídlo.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 100 g očištěné nakrájené mrkve
- 400 g mletého krůtího masa
- 1 středně velké vejce
- 50 g najemno namletých ovesných vloček
- sůl
- pepř
- 1 lžička sladké mleté papriky
Nejprve očistíme a najemno nastrouháme mrkev (ideálně rozsekat v mixéru). Stejně tak si připravíme ovesné vločky, které rozvěž rozemeleme.
Do mísy dáme mleté krůtí maso, přidáme mrkev, vejce, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti a promícháme. Postupně přidáváme vločky, a to do správné konzistence těsta.
Troubu rozehřejeme na teplotu 180 stupňů.
Z těsta vytvoříme karbanátky a vložíme je na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme zhruba 20 minut. Podáváme s různě upravenými brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.