Štavnatým řízkem s hermelínem asi pohrdne jen málokdo. Holandský řízek totiž není jen klasická placka v trojobalu, ale nadýchaná kombinace mletého masa s nastrouhaným sýrem, kdy každé sousto se doslova rozplývá na jazyku. Tak si pojďme ukázat, jak si ho jednoduchým způsobem připravit.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 500 g vepřového bůčku
- 2 hermelíny
- 1 vejce
- 1 sklenička mléka
- cibule
- pepř
- sůl
- špetka muškátového květu
- mletý kmín
Vepřový bok umeleme, přidáme horké mléko, špetku soli, dobře promícháme a dáme do druhého dne vychladit do ledničky.
Druhý den přidáme ke směsi umletý hermelín s cibulkou, celé vejce, koření a vše spojíme hrstkou hladké mouky v těsto.
Z něho tvoříme oválné řízky, které obalíme ve vajíčku a strouhance a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborem a okurkovým salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.