Jednoduché a přitom tak dobré. Dnes si na talíř dáme zdravé rybí filé a k tomu zeleninu. A aby toho zdravého na nás nebylo až tak moc, tak přidáme i trošku červeného vína. I když, jak se říká, i červené víno je dobré pro zdraví. Takže vlastně vám právě nyní přinášíme stoprocentně zdravý a chuťově skvělý recept.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kg rybí filé
- 2 dl červené víno
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 malý celer
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- vývar
- máslo
- hladká mouka
- sůl
Napůl rozmrazené opláchnuté filé necháme okapat a nasolíme jej.
Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kolečka či kostičky a dusíme společně s vínem a přiměřeným množstvím pepře, nového koření a bobkového listu.
Do vařícího základu vložíme filé a asi po 15 minutách jej vyndáme.
Šťávu zjemníme máslem, zaprášíme hladkou moukou a rozředíme vývarem a vše povaříme. Pak ji propasírujeme přes hustý cedník.
Porce filé na talíři omáčkou přelijeme a podáváme s brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.