Asi málokdo by odmítl šťavnatý smažený řízek. Jak ale docílit šťavnatosti u kuřecího masa, které je ve své podstatě značně suché? Je na to jednoduchá finta, maso musíte nechat marinovat. Získáte tím křehkost a právě onu šťavnatost. Cítíte tu vůni? Co více si jen přát?
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 Kyška
- česnek podle chuti
- 2 lžíce sekané petrželky
- sůl
- 4 kuřecí prsa
- olej na smažení
- strouhanka na obalení
Maso trochu naklepeme,osolíme a naložíme do marinády na 24 hodin. Marinádu připravíme tak, že do kyšky prolisujeme česnek a řádně promícháme. Marináda má za následek to, že díky kyšce řízky krásně zkřehnou, česnek jim pak dodá říz.
Poté na druhý den rovnou obalujeme ve strouhance, ale POZOR, strouhanku nepřimačkávat, jen tak překulit z jedné strany na druhou. Obalené ihned smažíme.
PŘÍLOHA - brambory nebo bramborová kaše.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.