Kdo by neměl rád závitky? Jejich možnosti náplně jsou téměř nekonečné, a tak můžeme mít na stole pokaždé jinou delikatesu. A ač se to nezdá, jejich příprava není zas až tak složitá a zvládne jí i začátečník v kuchyni. Není čeho se bát.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 tenké vepřové řízky
- 100 g tenkých plátků anglické slaniny
- 1 velkou mrkev
- 1 svazek petrželky
- kůru z 1 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce oleje
- pepř
- sůl
- 100 g plnotučného tvarohu
- 3 lžíce šlehačky
- 1 svazek pažitky
- 3 lžíce červeného vinného octa
- několik salátových listů
- bazalku
- malé špejle
Očistíme a omyjeme mrkev a podélně ji nakrájíme na velmi tenké plátky. Petrželku opereme, osušíme a potom najemno usekáme. Smícháme ji s citronovou kůrou a olivovým olejem.
Vepřové řízky dobře opláchneme, osušíme a opepříme. Položíme vedle sebe vždy tři plátky anglické slaniny a na ně jeden řízek. Maso potřeme troškou citronové směsi a obložíme plátky mrkve. Svineme a pevně sešpejlupeme.
Závitky opékáme asi 12 minut ze všech stran na horkém oleji.
Podáváme s rýží či různě upravenými brambory a nezapomeneme ani na zeleninový salát.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.