Večer je brzy tma, lidé jsou tedy nuceni zdržovat se více doma, a to je nebezpečný okamžik, kdy nás často přepadne chuť na něco, tzv. mlsná (znáte to, ideálně u televize). Nezdravým chipsům jsme se snažili vyhnout už v článku, kde jsme si řekli, jak si udělat poctivé domácí a dnes půjdeme ještě trošku dál a vytvoříme si pomocí strouhaného tvarohu lahodné krekry. Ideální jsou pak nejen na večerní chroupání, ale také při různých oslavách či posezeních s přáteli.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 120 g polohrubé mouky
- 200 g tvrdého tvarohu
- sůl
- 100 g másla
- žloutek
- hladká mouka na rozvalování těsta
- vejce na potření
- mletá paprika a kmín, případně sezam na posypání
Na vále rychle zpracujeme všechny suroviny se žloutkem ve vláčné těsto, přeložíme je a necháme v chladnu ztuhnout. Pak rozválíme na plát asi 3 mm silný, na válečku přeneseme na plech a teprve potom krájíme omoučeným kolečkem čtverečky či obdélníčky. Lehce je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kořením.
Upečeme v předem vyhřáté troubě a pak je rozlámeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.