Jak je i zde v receptech patrné, leden se nese ve znamení odlehčení stravy a redukce hmotnosti po Vánocích celkově. Ale přiznejme si to, jsme jen lidé a občas si zahřešit je prostě potřeba. A takové chipsy večer u televize, kdy jsme zabaleni před zimou do deky, no kdo by odolal? Ale na druhou stranu pak ten červík pochybností v naší hlavě, je to tučné, smažené, slané, nezdravé, plné éček a kdo ví, čeho ještě. Stop. Máme pro vás řešení! A tím jsou domácí bramborové lupínky. Nebudou tak mastné ani slané a nebude v nich nic, co si tam sami nedodáte. Netvrdíme, že budou plně zdravé, tomu asi uvěří málokdo, ale dobré budou zcela určitě. Stačit vám k tomu bude jen trošku práce a pak trouba a nebo ještě rychlejší varianta, mikrovlnka!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- brambory
- olej
- pečící papír
- sůl
- při experimentování lze použít také pepř, papriku, česnek, bylinky
Brambory řádně očištěte pod tekoucí vodou, poté je rozpůlte. Nakrájejte je na plátky o šířce nejvýše 1 mm, což je nejpracnější část receptu. Pro usnadnění doporučujeme použít struhadlo.
Nastrouhané plátky brambor naskládejte na talíř potřený olejem v případě pečení v mikrovlnce, na plech v případě pečení v klasické troubě. Takto nachystané brambory osolte a případně okořeňte pepřem, česnekem, paprikou či jiným kořením dle vaší chuti.
Brambory přikryjte pečícím papírem, který jste potřeli trošku olejem a vložte do mikrovlnky či do vyhřáté trouby. V mikrovlnce připravujte cca 3-4 minuty při plném výkonu (odvíjí se od množství brambor). V klasické troubě bude příprava delší, pečte do zlatava a křupava.
Nechte si chutnat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.