Shon, stres, únava, zima, brzká tma. I tak by se dal charakterizovat měsíc leden, kdy Vánoce a klid již odpluly v dál, a před námi se rozprostírá jen nekonečno povinností. Každodenní chození do práce a k tomu pochopitelně starost o domácnost jako takovou a o děti. A den má jen 24 hodin. Která žena by toto neznala? Muži prominou, že hovořím k ženám, ale jsme na ženském serveru a výše popsané je prostě tak. Unavené z práce příjdeme domů a ozve se "mamííí, my máme hlad". A zde se dostávám k podstatě dnešního receptu. Za sebe musím říct : "miluji jednoduché recepty na rychlou večeři". A jako takový pro vás dnes vybírám další z osvědčených rychloreceptů. Přesný rozpis surovin není uveden, neb jak bude z receptu patrné, odvíjí se podle počtu strávníků.
(fotografie: Pixabay)
Suroviny
- několik párů klobás
- sterilované papriky "kozí rohy"
- cibule
- kečup
- černé pivo
Cibuli nakrájíme na kolečka či proužky a vložíme na dno pekáče. Klobásy podélně nařízneme a do řezu vložíme sterilovanou papriku kozí roh a celé takto položíme na cibuli. Opakujeme, až máme potřebný počet klobás/porcí. Pokapeme hustě kečupem, přibližně do poloviny výšky klobás. Poté zalijeme černým pivem tak, aby klobásky byly téměř celé potopené. Pečeme nejprve zakryté, nakonec odkryjeme a necháme ještě chvíli zapéct.
A tip na závěr? Zkuste klobásy i takto ...
Klobásy podélně rozkrojíme (opatrně, ať nepřekrojíme). Vnitřek vymažeme prolisovaným česnekem, přidáme plátky cibule a feferonky. Vložíme do pekáče. Dále si připravíme marinádu složenou z kečupu, medu a černého piva (vše dle chuti), řádně rozmícháme a nalijeme na klobásky. Z receptu je patrné, že podstatnou změnou v tomto podání je mimo jiné hlavně ten med přidaný do marinády. Pečeme zhruba 25 minut. Nejlepší příloha je krajíc čerstvého chleba a pochopitelně pivo !
Toto je recept, u kterého se dá improvizovat, skvěle to bude chutnat také s přílohou ve formě grilované zeleniny - papriky, cukety, kukuřice, cibule a podobně.
A jaké jsou vaše tipy na takové rychlé večeře? Podělte se s námi. Budeme moc rádi za vaše nápady a recepty, protože inspirace není nikdy dost.
Dobrou chuť !
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.