Na Silvestra nám přichází na mysl nejen ohňostroje a oslavy spojené s dobrým jídlem, ale také teplý horký nápoj, který nám hřeje duši a pomáhá vstoupit do nového roku s radostí a optimismem. Silvestrovské punče jsou jedním z těch magických nápojů, které nás provázejí při oslavách a přinášejí do našich přípitků něco výjimečného. Dnes vám přinášíme rovnou dva recepty na ne zcela tradiční punče ve formě, jak je běžně znáte.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Vaječný punč:
- 1/2 l bílého vína
- 1/2 vanilkového lusku
- 2 plátky citronu
- 1 tyčinka skořice
- 3 vejce
- špetka soli
- 50 g moučkového cukru
- 4 lžíce rumu
Kávový punč:
- 3/4 l silné kávy
- 1/2 l portského vína
- 1/4 l rumu
- 100 g přírodního cukru
- 4 kousky citronové kůry
Příprava vaječného punče:
Bílé víno, rozpůlený vanilkový lusk, citronové řezy a skořici zahřejte, ale nevařte. Bílek a sůl ušlehejte do tuha, přidejte moučkový cukr. Bílek a rum rozkvedlejte, vmíchejte. Víno proceďte, přilejte horké do vaječné pěny a znovu vyšlehejte. Dejte do sklenic.
Příprava kávového punče:
Čerstvě uvařenou kávu, portské víno a rum s cukrem zahřejte, až se cukr rozpustí. Punč nalejte do sklenic. Kůru chemicky neošetřeného citronu nechte krátce louhovat a spirálky citronové kůry zavěste do sklenic.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.