Chlebíčky, jednohubky, kanapky, rolády, slané i sladké, to vše patří k silvestrovské noci. Na jednu věc, velmi jednoduchou na přípravu, ale nesmíme zapomenout. Úplně obyčejný, a přesto geniální pečený bůček. Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A když si tuto genialitu připravíte již dnes, bude mít ideální prostor se do nedělní noci pořádně odležet.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kg vepřového bůčku s kostí a kůží
- 1 žlutá cibule
- 1 červená cibule
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené mleté papriky
- 1 celá palice česneku
- 60 ml olivového oleje
- hrst čerstvé šalvěje
- sůl
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.
Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.
Pečte cca 2 a půl hodiny. Nechte pořádně vychladit a uložte do lednice. Před podáváním krájejte na tenké plátky, podávejte s chlebem, hořčicí, křenem, zeleninou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.