Sváteční meziobdobí je vždy spojeno s celkovým zklidněním se, zpomalením, balancováním a přemýšlením, či prostě a jasně jen odpočinkem. I mezi svátky se ale musí jíst, i když mnozí z nás mají nyní pocit, že už do úst nikdy nic nevezmou. Přece jen toho smaženého, majonézového a sladkého bylo poslední dny více než dost, a i samotné tělo si žádá o klid. A co takhle připravit si guláš? Hodí se nejen teď, ale velmi dobře poslouží i o dlouhé silvestrovské noci.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- ½ kg hovězího masa (z kližky)
- 60 g sádla (oleje)
- 2 cibule
- pepř
- sůl
- 2 lžičky sladké mleté papriky
- ¼ l smetany
- hladká mouka
Řádně omyté maso vložíme na drobně nakrájenou osmahnutou cibulku, přidáme hned sladkou papriku, kterou necháme v tuku rozpustit. Poté osolíme a opepříme a vše řádně promícháme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Měkké maso poté zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali cca 2 lžíce hladké mouky, zamícháme a necháme ještě 10 minut řádně provařit. V případě potřeby ještě dokořeníme.
Vhodnou přílohou jsou noky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.