Vánoce, to jsou především svátky klidu, pohody a rodinného setkávání. Zatímco Štědrý večer je ve znamení kapra a bramborového salátu, tak v mnoha rodinách je právě nastávající druhý svátek vánoční ve znamení pečené kachny, zelí a knedlíku. Ano, celé svátky jsou posety veskrze nezdravými pokrmy, čehož pak v lednu budeme litovat nabranými kilogramy, ale prostě to vše k Vánocům patří. Jak si tuto pečenou kachnu bezpracně připravit? Je to více než snadné a potřebujeme k tomu jen tři suroviny.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 kachna
- sůl
- kmín
Postup je tak jednoduchý, že už asi nic jednoduššího být nemůže. Nejen, že nám na recept stačí tři suroviny, i na samotnou přípravu nám budou stačit přesně tři kroky, posuďte sami :
1) Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Osolíme ze všech stran i zevnitř, položíme do pekáčku a kůži lehce posypeme kmínem.
2) Pekáček přikryjeme dobře přiléhajícím víkem a vložíme do trouby nastavené na 120°C. Pečeme bez nahlížení do trouby a odkrývání poklopu 5-6 hodin. Jedná malá rada, osobně vyzkoušená, velice chutná je kachna pečená po celou noc, teplotu ale nastavíme na cca 90-100 stupňů.
3) Poté odklopíme víko a dopečeme kůrčičku.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.