Pokud chceme dodržet tradice našich předků, nebo tento pokrm máme prostě a jednoduše rádi, pak je houbový kuba jasná volba v průběhu Štědrého dne. Význam celého receptu je velmi snadný. Dělá se z běžně dostupných surovin, aby byl levný a snadno zpracovatelný. Kroupy a sušené houby byly prostě dříve v každé domácnosti.
(fotografie: wikimedia)
Potřebujeme:
- 200 g velkých ječných krup
- 200 ml vývaru (volitelný)
- 75 g sušených hub (směs, ideálně stročky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce majoránky
- sůl, kmín
Houby namočíme den předem do vlažné vody. Když se pustíme do vaření, tak dáme kroupy vařit do vody. Po jejich změknutí slijeme přebytečnou vodu, pokud nějakou máme, přidáme houby, cibuli, prolisovaný česnek, sádlo, máslo a koření. Dosolíme dle chuti, vložíme do pekáče a při 180 stupních dáme cca na 20 minut zapéct.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.