Těstoviny mají při přípravě jídla spoustu výhod. Jednou z nich je jejich jednoduchá a rychlá příprava. Dále umí zasytit na delší dobu a hlavně s nimi můžete doslova kouzlit, co se týče receptů. Pro přípravu tohoto receptů je navíc využita novinka prémiové značky těstovin Panzani a to Fleky ze semolinové mouky. Jejich neobvyklý, kosodélníkový tvar umožňuje velmi efektivní, moderní servírování jídel. Právě nové fleky jsou spojením tradiční a moderní gastronomie, protože i ve střední Evropě jsou fleky v různých podobách součástí zdejší kuchyně již několik století a splňují současné požadavky na lehkou, vyváženou stravu a na zdravou výživu. Navíc se díky semolinové mouce nelepí, takže na talíři budou vypadat vždy atraktivně.
Pro 4 – 6 osob:
- Pancetta nebo parmská šunka 100 g
- Flíčky Panzani 1x balení
- Gorgonzola nebo niva 100 g
- Smetana 180ml
- Tymián čerstvý – 4 větvičky (může být i sušený - 1/3 kávové lžičky)
- Olivový olej 2 pol. lžíce
- Sýr Ementálského typu 100 g
- Parmezán 50 – 100 g dle chuti
- Brokolice 1ks
- Mléko tučné
- Sůl, pepř
Suroviny parmezánový bešamel:
Máslo 50 g, obyčejný olej 6pol. lžic, hladká mouka cca. 3 – 5 pol. lžic, tučné mléko 3dcl, parmezán
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme do křupava na jemné kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme sýr promícháme a zalijeme smetanou. Rozvaříme sýr, dochutíme solí pepřem a tymiánem a vaříme do jemného zhoustnutí.
Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme hladkou mouku, zamícháme v hustou hmotu, sundáme z plotny a vmícháme mléko. Poté opět zahříváme do zhoustnutí. Pokud je hmota moc hustá, podlijeme mlékem, aby byla konzistence krémová. Na konec přidáme parmezán, ochutíme solí a pepřem. Jakmile je bešamel hotov, smícháme ho se sýrovou omáčkou, popř. naředíme mlékem tak, aby byla omáčka krémová.
Brokolice: Očistíme a rozdělíme na malé růžičky, které v rychlosti povaříme cca. 30 s ve vroucí vodě.
Poté propláchneme studenou vodou
V hrnci s osolenou vodou uvaříme flíčky na způsob al dente, scedíme, a promícháme s omáčkou. Přidáme do pekáčku, posypeme nebo vmícháme růžičky brokolice, zasypeme nastrouhaným ementálem a parmezánem a v rychlosti zapečeme v troubě pod horním grilem do zlatova
TIP: Pokud spěcháte a nechce se Vám dělat bešamel, použijte více smetany a lžíci suché světlé jíšky.
-----------------
V receptu jsou použity Fleky ze semolinové mouky, které jsou letošní novinkou prémiové značky těstovin Panzani. Na českém trhu jsou to první fleky vyrobené výhradně ze semolinové mouky.
S novými fleky si můžete vyzkoušet nejrůznější způsoby jejich přípravy a vychutnat si je vždy al dente. U nás nejčastější způsob přípravy – zapečené s uzeným masem nebo šunkofleky, můžete obohatit o další ingredience, jako jsou houby, zelí, zelenina a podobně. A právě díky semolinové mouce, z níž jsou fleky vyrobené, už se nemusíte obávat, že by se spekly nebo slepily v nevzhledný kus hmoty.
Fleky můžete také připravit s nejrůznějšími omáčkami, masem, rybami či mořskými plody. Své uplatnění najdou i ve studené kuchyni, třeba v těstovinových salátech. Zajímavý je také obal, na boční straně je velmi jednoduchá pomůcka pro odhad jedné porce Fleků.
Nové Fleky Panzani se v průběhu podzimu objeví postupně v prodeji v maloobchodní síti Tesco, Globus, Billa, už nyní jsou dostupné v e-shopu Rohlik.cz, výhledově pak také třeba i v prodejnách Albert a na e-shopu Košík.cz. Balení 500 gramů má doporučenou maloobchodní prodejní cenu 59,90 Kč.
Více informací najdete na www.panzani.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.