Tento recept pochází z řecké kuchyně, jeho název zde zní Psari plaki sto furno. Nevím, jak vám, ale nám v redakci tento název připadá jako zaklínadlo, takže jdeme na to a začínáme čarovat ... pochopitelně v kuchyni...
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 1 větší naporcovaná očištěná ryba
- 600 g cibule
- 1 palička česneku
- 1/3 šálku oleje
- 600 g zralých rajčat nebo 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce rozsekané zelené petrželky
- 1 citrón
- 1/2 šálku bílého vína
- sůl
- pepř
Rybí porce omyjeme, osolíme, opepříme a necháme marinovat v misce s citrónovou šťávou. Mezitím očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kolečka a česnek nadrobno.
Rajčata krátce spaříme, sloupneme a prolisujeme (použijeme-li protlak, zředíme ho 2 šálky vody).
Na pekáč vylijeme polovinu dávky oleje, dno poklademe kolečky cibule, kterou ještě posypeme česnekem a petrželkou. Na to urovnáme porce ryby a znovu posypeme česnekem s petrželkou. Přelijeme zbylým olejem, vínem a protlakem.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud ryba nezměkne (asi půl hodiny).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.