Zavařování je možné provádět celoročně, kdy zavařit se dá defacto úplně cokoliv. Také se vám hned vybaví známá hláška z filmu "všude samý kompot, ta ženská snad zavaří i šišku"? Uznáváme, že největší nápor této činnosti je vždy v letním období. Přicházející podzim ale zase dává vědět, že než se nadějeme, jsou tady Vánoce. A zde se dostáváme k oblibě jedlých dárků, a také k receptu níže. Naložené cibulky jsou vynikající jako pikantní příloha a moc dobře to věděly už naše babičky, od kterých tento recept pochází. Když navíc skleničku vhodně ozdobíte, máte i geniální jedlý dárek, který každý ocení. Nechte si chutnat!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- malé cibulky
- sůl
- ocet
- bobkový list
- hořčičné semínko
- červená paprika na ozdobu
- sladkokyselý nálev
Cibulky namočíme do vody a necháme je takto přes noc. Na druhý den je oloupeme, omyjeme a dvě minuty povaříme ve slané vodě, do které jsme také přidali trošku octu.
Scedíme a necháme okapat. Vychladlé cibulky poté plníme do čistých zavařovacích sklenic, přidáme bobkový list a hořčičné semínko a kdo chce, může přidat pro ozdobný efekt proužky červené papriky. Zalijeme sladkokyselým nálevem. Sterilizujeme cca 20 minut při teplotě 80 stupňů Celsia.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.