Podzim je obdobím, kdy se naše chuťové buňky začínají ladit na hřejivá a sytá jídla. Plněná vepřová kotleta je právě takovým pokrmem, který nás uvítá do teplé náruče podzimu. Jedná se o pokrm spojující lahodné maso s nádivkou plnou překvapení (lze krásně improvizovat dle toho, co máte zrovna k dispozici) a takový pokrm má vždy místo v našem jídelníčku.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 4 silnějsí kotlety
- 1 moravská klobása
- 2 vejce natvrdo
- 1 cibule
- 2 plátky ementálu
- hořčice
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
Kotlety nařízneme ke kosti tak, aby vznikla kapsa. Maso osolíme a opepříme na povrchu i v kapse. Pak do kapsy vkládáme tenké plátky moravské klobásy, půl vajíčka, několik koleček cibule, půl lžičky hořčice, půl plátku sýra a popř.feferonku.
Kapsu spíchneme párátkem, aby náplň nevytékala. Naplněnou kotletu obalíme v mouce a smažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje.
Podáváme s brambory či hranolkami a zeleninovou oblohou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.