Červené zelí je zelenina plná barev, chutí a výživově cenných látek. Přestože může být považováno za méně obvyklou variantu zelí ve srovnání se svým "zeleným bratrem", jeho bohatá červená barva je jasným důkazem, že se jedná o něco mimořádného - však umíte si představit něco vhodnějšího k pečené kachně než právě červené zelí? Toto sytě červené zelí se stalo tradiční součástí mnoha kuchyní po celém světě a má co nabídnout všem. A jako oblíbená příloha je úplný základ.
(fotografie: Pixabay)
Na dnešní recept potřebujeme :
- 1 kg červeného zelí
- 1/2 kg kyselejších jablek
- 1 cibule
- 2 hřebíčky
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1 lžička horčičných semínek
- 1/4 l jablečné šťávy
Zelí očistíme a jemně nakrouháme. Jablka zbavíme slupky a jaderníků a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a zapícháme do ní hřebíčky.
Rozehřejeme olej, dáme do něj zelí a jablka, cibuli, sůl a koření. Zalijeme jablečnou šťávou a dusíme pomalu asi 30 minut.
Podáváme s pečenými bramborami.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.