Bez koření se v kuchyni neobejdeme, to ví jistě každý. Používá se k vylepšení či zvýraznění chuti a vůně připravovaného pokrmu a v dnešní době je už na trhu celá řada známých i méně známých druhů koření či jejich směsí. Jak to ale bylo kdysi, v dobách našich (pra)babiček? Ty neměly takové možnosti, jaké jsou dnes a leckdy si musely samy poradit. A právě z této doby, přesněji z roku 1935, pochází tento recept.
(fotografie: Pixabay)
Gulášové koření :
Používáme jako kořeněného přídavku k různým druhům gulášů :
- 2 dkg utřeného česneku
- 1/2 dkg majoránky
- 1 dkg usekaného kmínu
- malý kousek citrónové kůry (asi z 1/8 citrónu)
- 2 dkg pepře
(fotografie: Pixabay)
Všechny výše uvedené přísady promícháme a hermeticky uzavřeme.
A rada babiček nakonec :
Pod guláše používáme místo obyčejné bílé červenou španělskou cibuli.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.