I v měsíci září na mnoha zahrádkách hojně rostou rajčata. Jejich krásná červená barva doslova láká k ochutnání. A tak si z nich dnes připravíme skvělou polévku.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme :
- 650 g zralých rajčat
- 1 cibule nakrájená na čtvrtky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 řapík celeru
- 55 g těstovinové zavářky
- sůl a pepř
- případně petrželka na ozdobu
Do velkého hrnce se silným dnem nalijeme olivový olej, přidáme rajčata, cibuli, česnek nakrájený na plátky a nahrubo nakrájený řapík celeru.
Pod pokličkou zvolna dusíme 45 minut, až je směs kašovitá. Obsah hrnce občas protřeseme.
Směs dáme do mixéru a rozmixujeme na hladké pyré, které propasírujeme přes síto zpět do hrnce. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Přidáme těstoviny, znovu přivedeme k varu a vaříme 8 až 10 minut, až jsou těstoviny měkké, ale stále pevné. Podle chuti osolíme a opepříme.
Polévku nalijeme do předehřátých misek, posypeme petrželkou a podáváme.
Misky na polévku jednoduše a rychle předehřejete v mikrovlnné troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.