A je to tady, máme poslední den měsíce srpna, což značí jediné, a sice je zde konec prázdnin. Pohledem do očí našich dětí vidíme buď těšení se (to zejména u těch menších) a nebo naopak čirou paniku (to zas naopak u těch starších). Ať tak, či tak, je to ideální čas rozloučit se s létem a upéci něco dobrého a rychlého na zub. Recept na tuto roládu je geniálně jednoduchý, a to hned z několika důvodů. Jeho příprava je opravdu rychlá, potřebujeme malé množství surovin, které máme většinou doma, naplnit si jí můžeme podle momentální chuti vždy něčím jiným a hlavně, pokaždé se nám povede. Pojďme na to.
(fotografie: Pixabay)
Na těsto potřebujeme :
- 5 vajec
- 5 lžic cukru krupice
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Rozdělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Do tohoto ušlehaného sněhu z bílků opatrně zašleháme žloutky, cukr a mouku s práškem do pečiva.
Těsto vlijeme v tenké vrstvě na pečící papír a v předehřáté troubě poměrně zprudka upečeme.
Ještě horké ihned srolujeme a necháme vychladnout.
Vychladlou roládu rozrolujeme a naplníme. Plnit se dá čímkoliv, jako tip uvádíme klasickou ušlehanou šlehačku, pařížskou šlehačku, marmeládu, nutelu, jakékoliv ovoce, různé krémy.
Naplněné srolujeme a necháme vychladit. Před podáváním lehce pocukrujeme, můžeme rovněž pocákat například čokoládovou polevou.
(fotografie: Pixabay)
Tip: část mouky můžeme nahradit kakaem, vznikne nám tak tmavé kakaové těsto jako základ. Stejně tak můžeme vyměnit za ořechy - máme ořechový základ, kokos - kokosový.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.