Jogurtové dipy chuť grilovaných pochoutek znásobí, podtrhnou a rovněž nejsou časově vůbec náročné. Lze do nich přimíchat i nejrůznější bylinky z Vaší zahrádky. Fantazii a chutím se meze nekladou.
zdroj foto / Mlékárna Valašské Meziříčí
Dip Sušená rajčata a ořechy
Ingredience:
- 2 lžíce sušených rajčat naložených v oleji s olivami (může být bez oliv)
- hrst vlašských ořechů
- 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu). sůl, pepř
Postup:
Všechny ingredience smícháme v mixéru a rozmixujeme do hladka. Tímto získáme jemný dip. Pokud máte radši dip s kousky ingrediencí, tak můžete sušená rajčata nakrájet a ořechy nasekat. Nakrájené kousky poté vmícháme do jogurtu. Vytvoří tak zajímavou strukturu. Dip dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.
Dip Bylinky (bazalka)
Ingredience:
- 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu)
- 2,5 lžíce nasekané bazalky
- stroužek česneku
- čajová lžička citrónové šťávy, sůl, pepř
Postup:
Čerstvou bazalku nasekáme a dáme do jogurtu. Do jogurtu dále vymačkáme stroužek česneku s šťávu z citrónu a dochutíme solí a pepřem. Dip necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici. Chutě se tak krásně spojí.
Dip Mango&chilli
Ingredience:
- 1 Bílý jogurt z Valašska (lze použít i Kysanou smetanu)
- 1 červená chilli paprička (dle chuti)
- 1/4 zralého manga, sůl, pepř
Postup:
Oloupané mango, chilli (dle chuti) a jogurt dáme do mixéru. Ingredience rozmixujeme do hladkého dipu. Dochutíme solí, pepřem a necháme minimálně 3 hodiny odležet v lednici, aby se nám chutě spojily.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.