Začátek léta, respektive červen a začátek července, patří k jahodám. Jahody jsou lákavé už samy o sobě. Krásně voní, skvěle vypadají a správně zralé ještě lépe chutnají. Když k tomu připočtete jejich astronomický obsah vitamínu C a naopak velmi nízký obsah kalorií, zcela jistě podlehnete jejich kouzlu. Jahodová párty může začít, přičemž co jiného si představit, než nefalšované jahodové knedlíky.
(fotografie: Pixabay)
Jahodové knedlíky /4 porce, příprava 55 minut/
- 300 g čerstvých jahod
- 250 g měkkého tvarohu
- 250 g tvrdého tvarohu
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 60 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 20 g hladké mouky na vál
- sůl
Z uvedeného množství připravíte asi 16 malých knedlíků.
Měkký tvaroh smícháme s hrubou moukou, vejcem, špetkou soli a vypracujeme těsto. Rozdělíme jej na 2 díly a na pracovní desce posypané moukou vyválíme na plátky o tloušťce 3-4 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 9-10 cm, použít můžete třeba větší hrneček. Do každého vložíme jahodu, dobře uzavřeme a zabalíme.
Knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Občas je nadzdvihneme, aby se nepřichytily ke dnu.
Uvařené knedlíky vyjmeme a lehce je roztrhneme. Knedlíky omastíme rozpuštěným máslem, posypeme tvrdým tvarohem a pocukrujeme. Ihned podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.