Tato úprava vajec nejen, že skvěle vypadá, když jí na talíři naservírujeme před hosty, ale také skvěle chutná. Přesvědčte se.
(fotografie: Pixabay)
Ingredience:
- 2 housky na hamburgery
- 4 plátky šunky
- 100 g másla
- 2 čerstvé žloutky
- citrónová šťáva z čerstvého citrónu
- sůl, čerstvě mletý pepř
- čerstvý estragon
- 2 vejce
V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do kastrůlku, osolíme,
opepříme, přidáme trochu vody nebo vývaru a rozšleháme do pěny. Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat! Dochutíme citrónovou šťávou a čerstvým estragonem.
Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril.
Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme připravenou holandskou omáčkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.