Řadě z nás může sendvič s tuňákovou pomazánkou připomínat dětství – školní výlety, přestávky na svačinu, dlouhé dny strávené na hřišti. A není divu. Tuňáková pomazánka je jedním z nejjednodušších jídel, která zasytí a zároveň dodávají organismu řadu tělu prospěšných látek. Právě proto je velice populárním receptem v kuchyních českých škol ale i domácností. Současně je to ideální alternativa lehkého oběda nebo večeře, na jejíž přípravu potřebujete pouze pár minut. Přiznejte se, nemáte chuť na kousek nostalgie?
Ingredience:
Na 4 porce potřebujete:
- 2 konzervy tuňáka v oleji (ideálně řezy)
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce majonézy Spak
- citronovou šťávu
- sůl, pepř
- 1 lžičku hořčice Spak
- pečivo podle chuti
Postup:
Jarní cibulky nakrájejte najemno. Z tuňáka slejte olej a pak ho vyklopte do misky. Přidejte cibulky, majonézu a hořčici. Pomazánku důkladně promíchejte a nakonec ji zakápněte citronovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete. Pečivo opečte na suché pánvi dozlatova. Naneste pomazánku a podle chuti ozdobte kousky citronu, bylinkami nebo zelenou natí jarních cibulek.
Tip: Pomazánku můžete na pečivu dozdobit sušenými rajčaty v oleji.
---------------------------------------------------------
SPAK MAJONÉZA
Díky svým vlastnostem dosahuje tato majonéza nejvyšších kvalit. Má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Obsahuje 4,8 % vaječných žloutků, 50 % řepkového oleje a omega 6 a omega 3 mastné kyseliny. Je vhodná i pro bezlepkovou dietu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.